Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

na een 1-zijdig motorongeval in duitsland krijg ik een brief met de beschuldiging; snelheid niet aangepast aan de situatie.

Vraag gesteld door gerardK op 13 juni 2016

jl 6 mei een eenzijdig motor ongeval gehad in Duitsland. Door een black-out volledig een bocht gemist. Nu, weken later krijg een van de Duitse politie een brief met betrokkenverhoor erop. Hierin staat dat ik beschuldig word van het niet aanpassen van mijn snelheid aan de verkeerssituatie. Maar, dit heeft er niets mee te maken gehad. Ter plekke is er met 1 van mijn reis genoten en de politie, ook al een discussie geweest over de snelheid. Ik heb een retour brief ingevuld met mijn visie en dat ik het niet eens ben met de beschuldiging. het is ook geen boete of iets dergelijks. hebben jullie hier wel vaker van gehoord ?

is dit wel verstandig om op te reageren?

alvast bedankt

Antwoord van Annemieke

Antwoord van Annemieke

ANWB Expert

U heeft een eenzijdig ongeval gehad in Duitsland. U ontvangt nu een brief waarin u vragen worden gesteld. U vraagt of u hieraan mee moet werken.

Er zal in eerste instantie onderzocht moeten worden of er sprake is van een overtreding.

In Duitsland wordt veelal een zogenaamde Anhörungsbogen (vragenformulier) uitgereikt. Op dit formulier kan een 'eigen mening' over de overtreding aangegeven worden. Het is niet verplicht om inhoudelijk te reageren, maar de juiste persoonsgegevens moeten wel ingevuld worden. Aan de hand van dit formulier wordt onderzocht of er reden is een boete op te leggen of de zaak te seponeren.

Meer informatie over boetes uit Duitsland vindt u op onze website.