Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Fabrieksgarantie 2e handsauto

Vraag gesteld door RonaldvanH op 18 mei 2018

Ik heb een 2e handsauto op het oog. Het betreft een (gloed)nieuwe auto met slechts 692 km op de teller (datum deel I 06-03-2018). De auto wordt aangeboden ivm overlijden. Nu biedt de verkoper de auto (Hyundai) aan met nog 58 maanden fabrieksgarantie. Ik vraag me echter af of de fabrieksgarantie bij particuliere verkoop zondermeer overgedragen kan worden aan de nieuwe (ik dus) eigenaar?

Antwoord van Michiel

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

U vraagt of de fabrieksgarantie bij aanschaf van een jonge occasion van een particulier wel op de volgende verkrijger (lees:u) over kan gaan.

Ja, fabrieksgarantie gaat in principe over op de volgende verkrijger (de koper), tenzij de fabrikant de overdraagbaarheid heeft uitgesloten in haar garantievoorwaarden. Raadpleeg de toepasselijke garantievoorwaarden.

Wettelijke garantie (art 7:17 BW)
Nadeel van aankoop van een jonge occasion van een particulier anders dan aankoop bij een dealer/garagist, is dat u na het verstrijken van de fabrieksgarantie, geen beroep openstaat op de wettelijke garantie (conformiteit art 7:17 BW), daar er geen sprake is van een consumentenkoop.