Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

caravan kopen en de bovaggarantie

Vraag gesteld door Nico Verwer op 7 februari 2018

Ik heb recent een caravan gekocht met Bovag garantie. Nu werd ik gebeld met het bericht dat bij het in orde maken van de caravan voor de aflevering de banden te oud zijn voor de Bovag garantie.
Men wil de banden vernieuwen of een aantekening maken op het Bovag rapport. Nu is mijn vraag of je bij het kopen van een caravan met Bovag garantie geen recht heb op goede /nieuwe banden.

Antwoord van Michiel

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

U vraagt zich af of u bij koop van een gebruikte caravan bij een BOVAG-caravanbedrijf (inclusief 12 maanden BOVAG-garantie) niet standaard mag verwachten dat de banden deugdelijk zijn.

Wanneer u een gebruikte caravan bij een BOVAG-bedrijf koopt (incl 12 mnd BOVAG-garantie) dan mag u erop vertrouwen dat de banden deugdelijk zijn en tot aan de eerst volgende onderhoudsbeurt mee kunnen.

Of banden aan vervanging toe zijn, is niet direct gekoppeld aan een bepaalde leeftijd van de band. Een caravanband van 8 jaar zou - mits in goede staat - zeker nog wel een jaar of twee mee kunnen (na circa 10 jaar is het beste er van een band wel af).

BOVAG-garantie
Banden zijn overigens te allen tijde uitgesloten van garantie. De logica van de verkoper gaat dan ook geheel aan mij voorbij. Verkoper behoort 12 maanden BOVAG-garantie te verstrekken, wanneer u € 3.500,- of meer heeft betaald voor de caravan, zonder enig voorbehoud.