Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Waarom duurt afhandeling autoschade in frankrijk zo lang

Vraag gesteld door Andre Aarden op 25 september 2017

Na autoschade in september 2016, waarbij tegenpartij schriftelijk aansprakelijkheid erkent, wacht ik al meer dan een jaar op terugbetaling van mijn eigen risico. Mijn verzekeraar meldt keer op keer dat er vanuit tegenpartij nog geen betaling van de schade is ontvangen. Waarom duurt dat zo lang, terwijl zaak vrij overzichtelijk lijkt

Antwoord van Michiel

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

In september 2016 was u betrokken bij een verkeersongeval. De wederpartij heeft de aansprakelijkheid erkend. U bent thans een jaar in afwachting van terugbetaling van het eigen risico. Uw verzekeraar legt de schuld hiervoor bij de verzekeraar van de wederpartij, die de schade nog altijd niet uitgekeerd zou hebben. U vraagt zich af hoe nu te handelen.

Indien vast staat dat de wederpartij volledig aansprakelijk is voor de schade, dan dient zijn WA-verzekeraar uw schade te vergoeden.

Daar uw auto casco verzekerd is, zijn de herstelkosten - minus eigen risico - door uw verzekeraar vergoed in afwachting van uitkering schade door Franse verzekeraar. Zodra het schadebedrag aan uw verzekeraar wordt overgemaakt, ontvangt u het eigen risico retour.

Klaarblijkelijk heeft de verzekeraar van de wederpartij de schade nog niet uitgekeerd aan uw verzekeraar, waardoor deze het eigen risico nog niet aan u kan restitueren.

Ik adviseer u uw verzekeraar schriftelijk te verzoeken actie te ondernemen naar de verzekeraar wederpartij, opdat u het eigen risico op korte termijn gerestitueerd krijgt.

In een vervolgbrief zou u kunnen berichten, dat u de zaak - verzekeraar die uw belangen niet afdoende behartigt - ter beoordeling zal voorleggen aan het Kifid. Kifid is een instantie alwaar u uw geschil met onder meer uw verzekeraar kunt voorleggen.

Meer informatie over aanrijding in het buitenland vindt u op onze website.