Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Onterechte Tol Italie

Vraag gesteld door Spike39 op 2 augustus 2017

Ik heb bij Tol Brachia geen ticket gekregen uit aparaat na veel drukken en doen ging slagboom open.Wij rijden door zonder ticket die kwam echt niet uit apparaat.Bij Milano est weer tol en werd er gevraagd Ticket ticket ik uitgestapt en gezegd in engels wij hebben geen ticktet gekregen denk dat we30 a 35 km hadden gereden.Er zat iemand in hokje een vrouw en ik bleef hamren dat wij geen ticket hadden gehad toen kwam er een bedrag van 77,10 euro te staan ik zei dat kan niet voor zo,n stukje en we hebben geen ticket gehad toen kwam er een telstrook uit van wel 40 cm met daarop ons kenteken en bedrag van 77,10 en heel veel in italiaans en toen ging de slagboom open .We zijn toen maar doorgereden maar bij de volgende toll Milano nord weer hetzelfde verhaal en toen kwam er een strook uit van 1,80.Thuis lees ik dat als ik dit niet betaal binnen 15 dagen dat er dan een oplopende boete komt van 85 a 338,00 euro. Wij spraken mensen met auto en caravan en legde het verhaal voor en hij zei dat hun 3,80 hadden moeten betalen.Nu vraag ik mij af of ik in bezwaar kan gaan voel me zo onterecht behandelt en heb echt geen ticket gekregen. Graag Uw advies en hoe moet ik dit oplossen.Wil 1,80 betalen en waar ze recht op hebben maar ik heb niet gefraudeerd want er kwam geen ticket uit apparaat . Vr gr Joke

Antwoord van Marika

Antwoord van Marika

ANWB Expert

U bent met uw auto met caravan naar Italië gereden. U hebt bij de tol Brachia geen ticket ontvangen. Bij de volgende betalingsmogelijkheid dient u uw ticket aan te bieden. Echter, u hebt geen ticket ontvangen waardoor een medewerker een bon uitdraait waarbij u de mogelijkheid krijgt om binnen 15 dagen een bedrag van €77,10 te betalen. Dit probleem herhaalde zich bij de volgende tol waarbij u een bon kreeg van €1,80. Na navraag te hebben gedaan bij een andere reiziger, met auto en caravan, blijkt dat zij maar een bedrag van €3,80 hoefde te betalen. U vraagt zich af of u in bezwaar kan.

Indien u kunt aantonen dat u geen ticket hebt ontvangen kunt u uw bezwaar indienen bij Autostrade (Autostrade per l'Italia - Società per azioni, Via Alberto Bergamini 50, 00159 Roma, autostrade.it). Vergeet niet uw referentienummer erbij te vermelden. Dat nummer is terug te vinden op de bonnen die u hebt gekregen door de medewerkers bij de tol.