Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Rijverbod opgelegd vrachtwagenchauffeur

Vraag gesteld door Josjos75 op 19 oktober 2016

Mijn echtgenoot is vrachtwagenchauffeur. Hij heeft in Duitsland een snelheidsovertreding gemaakt met de vrachtwagen van zijn werkgever. Hiervoor een rijverbod van een maand en een boete opgelegd gekregen. Ik las in een van de reacties op een rijverbod vraag, op de website van de ANWB, het volgende;
Voor niet ingezeten van Duitsland bestaat de optie om een dubbele boete te betalen waarna het rijverbod komt te vervallen. Geldt dit ook voor een beroepschauffeur?

Antwoord van David

Antwoord van David

ANWB Expert

Uw echtgenoot is beroepschauffeur en heeft een verkeersboete ontvangen uit Duitsland met een rijverbod van een maand. U vraagt of het mogelijk is een dubbele boete te betalen waarmee het rijverbod komt te vervallen.

Het rijverbod kan inderdaad ook worden omgezet naar een verhoogde boete. Dit zien wij vaker als het gaat om buitenlandse kentekens. Maar dit wordt bepaald door de Duitse instantie.

Uw echtgenoot kan in ieder geval proberen een toelichting op het antwoordformulier te schrijven, maar ik kan niet zeggen of daar rekening mee wordt gehouden.

Meer informatie over boetes uit Duitsland vindt u op onze website.