Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Verkeersboete Duitsland door rood licht rijden

Vraag gesteld door Ronner op 21 oktober 2017

Ik heb vanuit Duitsland een "Bussgeldbescheid" ontvangen voor rijden door rood licht. Ik heb zeer grote twijfels of ik daadwerkelijk door rood ben gereden. Niet eens bewust door oranje. Ik heb namelijk gezien dat ik geflitst werd en vroeg mij meteen af waarom. Als bewijs voert men een "front"foto op die gemaakt is van de voorkant van de auto, nadat ik op deze kruising al rechtsaf was geslagen. Is men niet verplicht een foto te overleggen van de achterkant van de auto met daarop zichtbaar een auto die door rood rijdt?

Antwoord van Michiel

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

U heeft een boete uit Duitsland ontvangen wegens door rood licht rijden. U heeft sterke twijfels of u desbetreffende overtreding wel heeft begaan. Als bewijs heeft men een foto overgelegd genomen van de voorzijde van de auto. U vraagt zich af of de foto niet van de achterzijde van de auto gemaakt had moeten zijn.

In Duitsland flitst men bij een overtreding doorgaans van de voorzijde van de auto. Reden hiervoor is dat men niet op kenteken beboet maar op persoon. Als men van de voorzijde flitst is de overtreder zichtbaar.

Als u twijfels heeft aan de opgelegde boete, dan is het aan u om dit met bewijs te weerleggen.

Meer informatie over boetes uit Duitsland vindt u op onze website.