Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Op ons Chaletpark worfdt plotseling het gebruik van houtkachels e.d. verboden, gebaseerd op een advies can de Recron. Klopt dit. Mag dit

Vraag gesteld door BBoshuisje op 18 juli 2018

Recron zou geadviseerd hebben het parkreglement omtrent het gebruik van hout-/palletkachels in stacaravans/chalets aan te passen. Citaat:” Conform het advies ontvangen eigenaren van chalets die gebruik maken van een hout of palletkachel een schriftelijke waarschuwing” en “ op straffe van weigering toegang en beëindiging overeenkomst”
Vragen:
1. Heeft de Recron een dergelijk advies gegeven?
2. Is een plotselinge wijziging van het huishoudelijk reglement toegestaan.
3. Recent zijn nieuwe chalets geplaatst en is met de eigenaren afgesproken dat een palletkachel is toegestaan. Is een dergelijke mondelinge afspraak bindend?

Antwoord van Annemieke

Antwoord van Annemieke

ANWB Expert

Op de camping waar u verblijft worden plotseling houtkachels verboden. U vraagt of dit kan en of dit vanuit de Recron wordt geadviseert.

Een campingeigenaar kan zelf regels stellen met betrekking tot gedragingen op en gebruik van de camping. Het huishoudelijk regelement kan worden gewijzigd. In de algemene voorwaarden kan aan een dergelijke wijziging voorwaarden worden verbonden, bijvoorbeeld door een termijn te geven voor wijzigingen.

Of de Recron hier een rol heeft gespeeld kan ik u niet zeggen. Wel gaan er steeds meer stemmen op die een halt willen toeroepen aan het stoken van hout in verband met de luchtkwaliteit.

Met betrekking tot de nieuwe recreanten is het als volgt. Als er toezeggingen zijn gedaan terwijl bekend was dat deze regels zouden wijzigen dan kan de campingeigenaar hierop worden aangesproken. Als deze wijziging nog niet bekend was, dan niet. De vraag is dus wanneer de campingeigenaar wist dat deze wijziging zou worden doorgevoerd.

Meer informatie over uwrechten op de camping vindt u op onze website.