Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

wat zijn mijn rechten als vlak voor vakantie blijkt dat camping overboekt is?

Vraag gesteld door DBS79 op 7 juli 2016

Over 2 weken vertrekken wij met 2 families naar Italië. Nu werden wij gisteren onaangenaam verrast dat touroperator met mededeling dat camping overboekt was en dat deze vakantie niet door kon gaan. Ter info: geboekt in december 2015 en 2 weken voor vertrek krijg je dit bericht?!?!
Reactie van hun was dat alles vol was en maar 1 alternatief. Deze was in onze ogen minder dan de camping die we uitgezocht hadden.
We zijn nu op zoek naar onze rechten/mogelijkheden. In alg. voorwaarden is niks te vinden.
Suggesties zijn van harte welkom! Alvast bedankt.

Dennis

Antwoord van Michiel

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

Medio december 2015 heeft u tezamen met een ander gezin via een reisorganisatie een camping in Italië geboekt voor 2 weken in de zomervakantie. Twee weken voor vertrek blijkt de camping overboekt te zijn. Het geboden alternatief is niet toereikend. U vraagt zich af wat uw rechten zijn.

Duidelijk is dat de reisorganisatie hier tekort schiet in de nakoming van de verbintenis. Indien er sprake is van een overboeking, dient de reisorganisatie een minimaal gelijkwaardig of beter - qua situering, luxe en faciliteiten - alternatief aan te bieden.

Nu het alternatief niet gelijkwaardig is, zou u een beschikbare gelijkwaardige camping in Italië kunnen zoeken. Het verschil in meerprijs is voor rekening van de reisorganisatie. Daarnaast - indien sprake van een reisovereenkomst - heeft u recht op gederfd vakantiegenot (circa 10 - 15%).

Mocht u geen overeenstemming bereiken met de reisorganisator, dan kunt u - mits sprake van een pakketreis en reisorganisator ANVR lid is - de zaak ter beoordeling voorleggen aan de Geschillencommissie Reizen of aan uw rechtsbijstandverzekering.

Voor meer informatie over reisklachten, verwijs ik u naar onze website.