Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Snelheidsbekeuring Duitsland met verkeerde persoonsfoto

Vraag gesteld door JKEL op 31 augustus 2018

Ik heb een snelheidsbekeuring ontvangen uit Duitsland voor mijn zakelijke leaseauto. Ik was inderdaad rond die tijd op die locatie, en om eerlijk te zijn weet ik niet zeker of ik te hard heb gereden (ik kan het me niet herinneren en heb geen flits gezien onderweg). In de bekeuring staan echter twee foto's: een van het kenteken, de ander van de bestuurder. Het kenteken is inderdaad van mijn auto, de persoonsfoto ben ik echter zeker niet (en het kan ook niet iemand van de passagiers zijn). Is dit iets wat vaker voorkomt/voorgekomen is en kan het kansrijk om hier bezwaar tegen te maken?

Antwoord van Marlijn

Antwoord van Marlijn

ANWB Expert

U heeft een bekeuring voor een snelheidsovertreding uit Duitsland ontvangen. U was rond die tijd op de locatie. Op de bekeuring staan twee foto’s, die van het kenteken en van de bestuurder. De foto van het kenteken klopt, maar de foto van de bestuurder is niet van u (of van uw medepassagiers). U vraagt of het zinvol is bezwaar te maken.

Als u de overtreding niet betwist, dan lijkt bezwaar niet zinvol en adviseer ik u de boete te betalen.
U kunt overwegen bezwaar te maken, maar u moet dan wel kunnen aantonen dat u met uw auto op genoemde datum niet op die locatie was.

Meer informatie over boetes uit het buitenland vindt u op onze website.