Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Lenen camper

Vraag gesteld door De Driestam op 22 juni 2017

Ik leen deze zomer de camper van mijn ouders, om op vakantie te gaan.

Is mijn eigen autoverzekering dan voldoende of moet ik voor een camper een machtiging aanvragen / m'n verzekering tijdelijk veranderen / ophogen o.i.d.?

Ik dacht eerder gelezen te hebben dat dit allemaal niet hoeft, maar bij navraag in een ANWB-winkel kreeg mijn vader gisteren als antwoord dat er wel iets (?) aangevraagd moet worden.

't Is me nu in ieder geval niet meer helemaal duidelijk...

Antwoord van Annemieke

Antwoord van Annemieke

ANWB Expert

U wilt met de camper van uw ouders op vakantie en heeft vragen over de verzekering hiervan.

De WA verzekering staat op het kenteken van de camper. Deze dekt schade aan derden, bijvoorbeeld als gevolg van een aanrijding. Uw ouders zullen deze waarschijnlijk hebben afgesloten. Deze WA verzekering dekt ook schade als een derde, in dit geval u, met toestemming in de camper rijdt.

Voor schade aan de camper zelf is een uitgebreidere dekking nodig. Uw eigen autoverzekering dekt dit niet. Een uitgebreidere dekking is gezien de waarde van een camper wel aan te raden.

Indien u de camper op uw naam zou willen verzekeren zult u hiervoor zelf een verzekering moeten afsluiten. Neemt u hiervoor inderdaad bijvoorbeeld contact op met uw verzekeringsmaatschappij. Voor informatie over de ANWB camperverzekering kunt u terecht op onze website.