Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

E-bike accu defect

Vraag gesteld door C. Dias da Silva op 17 januari 2024

Mijn zoon 13 jaar had gespaard voor zijn fiets , we hebben hem geholpen met kopen van een 2e hands elektrisch fiets van 800€ en binnen 2,5 maanden doet het de accu niet en bij de winkel zeggen ze dat ze niks aan kan doen , want waarschijnlijk bij regen is de plastic op de accu nat geworden en zeiden ze dat mijn zoon waarschijnlijk die plastic probeerde weg halen en daarom is water binnen in de accu gekomen, dus hebben we nu onze 800€ kwijt en de fiets wordt niet gebruikt, heb geen geld voor een andere accu , ze hadden ons geraden om een ander accu te kopen

Antwoord van Wouter

Antwoord van Wouter

ANWB Expert

U vraagt wat u kunt doen om de tweedehands fiets met defecte accu weer gerepareerd te krijgen.

Hieronder licht ik mijn antwoord toe:
Als de behuizing van de accu beschadigt is kunt u navraag doen bij een accu revisie bedrijf. Zij kunnen u helpen aan een nieuwe of gebruikte behuizing. Mogelijk zult u foto’s aan moeten leveren voordat u de accu op kunt sturen. De behuizing van een e-bike moet waterdicht zijn om problemen met de elektronica te voorkomen.

De sterkte van de e-bike accu bepaald de prijs van de revisie. Een veelvoorkomende accu zal een vanaf prijs hebben vanaf €349.

Revisie bedrijven welke u kunt raadplegen zijn:


Ik hoop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.