Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Bosch display toont foutcode 770

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 21 maart 2024

Ik wil een vrij prijzige nog jonge Ebike Advanced met Bosch CX moter met automatische enviolo overnemen. De verkoper geeft  echter aan dat wel terugkerend de foutcode 770 op het display verschijnt maar dat ik die gewoon kan “wegdrukken”. Ik begreep dat de magneten e.d. allemaal zijn vervangen en alles al is geprobeerd en vervangen maar dat niets helpt. Ik kan de foutcode vinden op de website van Enviolo en weet dus dat het iets met de cadans te maken heeft. Echter hoe risicovol is het om een dergelijke fiets te kopen? Is er niet sprake van een onderliggend of dieper probleem? De verkoper geeft aan dat het weinig voorstelt en enkel een display aangelegenheid is die je met een herstart oplost en het echte probleem onduidelijk is omdat Enviolo naar Bosch wijst en visa versa.
 

Antwoord van Wouter

Antwoord van Wouter

ANWB Expert

U vraagt of het kwaad kan als foutcode 770 steeds verschijnt op het display. Ook vraagt u of het risicovol is een fiets aan te schaffen voorzien van deze foutcode.

Hieronder licht ik mijn antwoord toe:
Het is niet gebruikelijk dat de storing op blijft treden. Ondanks dat beide magneetringen zijn vervangen behoeft de kleine, buitenste magneetring extra aandacht. Deze kan verkeerd om gemonteerd zitten waardoor het snelheidssignaal verkeerd geregistreerd wordt. Mogelijk verschaft deze instructie video van Enviolo iets meer duidelijkheid.

Enviolo geeft aan dat bij aanhoudende klachten de fietsenmaker contact met hun op dient te nemen.
Het is Bosch en Enviolo er alles aangelegen om fietsen zo betrouwbaar en storingsvrij mogelijk te laten functioneren. Het beeld dat men naar elkaar wijst herken ik dan ook niet.

Ik hoop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.