Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Fietsendrager voor elektrische fietsen

Vraag gesteld door op 2 mei 2021

Wij hebben electrische fietsen gekocht en nu ben ik op zoek naar een fietsendrager die hiervoor geschikt is. Nu weet ik niet precies waar ik rekening mee moet houden. Ik heb hierover wel het een en ander gelezen dat je het gewicht van de fietsen en de fietsendrager moet optellen en dan weet je of de kogeldruk van je trekhaak goed is. Mijn kogeldruk is 55 kg volgens mijn garage maar als ik kijk weegt een fietsendrager 20 kg en een fiets zonder accu ook 20 kg. Zou in totaal 60 kg zijn. Dus mijn vraag aan jullie is. Klopt mijn berekening en zo ja zou het dan betekenen dat ik nooit mijn electrische fietsen meekan nemen.

Antwoord van Mickel

Antwoord van Mickel

ANWB Expert

U bent op zoek naar een fietsendrager voor uw auto met een maximale kogeldruk van 55kg. Het klopt dat u deze kogeldruk niet moet overschrijden.

Toch zijn er wel mogelijkheden. De Uebler i21 is bijvoorbeeld een van de weinige dragers die van zichzelf maar 13 kilo weegt en wel 2 e-bikes kan dragen. Het is geen goedkope drager, maar tijdens onze test had deze wel een goede score.

Uiteraard moet u dan inderdaad de accu's verwijderen om niet alsnog over de 55Kg kogeldruk heen te gaan.