Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Fietsendrager ct200h

Vraag gesteld door op 30 april 2021

Voor mijn ct200h wil ik een draagknop laten monteren voor een fietsendrager voor twee mtb's, welke bij elkaar niet zwaarder zijn dan 30kg. Ik wil hier vooral ritjes mee in Nederland maken.

Nu begrijp ik dat een ct alleen een knop kan hebben voor een fietsendrager. Welke bedrijven kunnen deze knop en kabels goed monteren? Ik vind Lexus erg prijzig voor de montage van de knop, maar wil wel dat het goed gebeurt.

Nu zie ik ook alternatieve dragers, zoals dakdragers en achterklepdragers, maar heb daar niet zo'n goed gevoel bij wat betreft stevigheid, geluid in de auto, veiligheid en rijcomfort. Zijn die twijfels gegrond? Ik heb nooit met enig optie hierboven gereden.
 

Antwoord van Mickel

Antwoord van Mickel

ANWB Expert

U heeft een Lexus CT200h en u wilt daar een fietsendrager op meenemen.

Zoals u terecht aangeeft mag de Lexus geen aanhanger trekken, maar er zijn wel speciale trekhaken te koop voor de montage van een fietsendrager. Deze zogenaamde RMC trekhaak is niet geschikt om een aanhanger aan te koppelen, maar speciaal ontwikkeld voor een fietsendrager. Ik ben het met u eens dat dit de meest geschikte oplossing is om uw fietsen mee te nemen.

Voor de juiste trekhaak en kabelset, zou u eens kunnen kijken op de website van Brink trekhaken. Tevens heeft u daar de mogelijkheid een montagepartner uit te zoeken die deze trekhaak kan monteren.