Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Accu uitwisselen Bosch

Vraag gesteld door op 22 oktober 2020

Ik heb een Pegasus (type Tecaro) met een Powerpack 500 en performance Line CX motor en een Batavus Dinsdag E-go Exclusive 2020 met een Powerpack 500 en ActiveLine motor.
Als ik de accu van de Batavus op de Pegasus zet accepteert de computer deze niet. Vervolgens accepteert de computer van de Batavus deze accu ook niet. Na een kortstondig opladen met de lader van de Batavus accepteert de computer van de Batavus de accu weer. Waarom zijn dezelfde type accu's van Bosch niet zonder meer uitwisselbaar?
 

Antwoord van Mickel

Antwoord van Mickel

ANWB Expert

U heeft geprobeerd 2 e-bike accu's uit te wisselen. U bent er zo achter gekomen dat uitwisselen niet zonder meer mogelijk is, dit kan kloppen.

In sommige gevallen zit er in de accu een stukje elektronica wat er voor zorgt dat een accu alleen gebruikt kan worden bij de desbetreffende fiets.
Koopt u dan een nieuwe accu, dan dient die eerst ingelezen te worden. Op het moment dat de accu op de juiste manier ingelezen is, zal die pas functioneren. De dealer van de fiets heeft hiervoor de juiste apparatuur om dit te doen.

Het maakt een accu minder diefstal gevoelig, en het zorgt ervoor dat een accu en fiets zo goed mogelijk op elkaar afgestemd worden,
iets wat de levensduur ten goede kan komen.