Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Hybride fiets of elektrische?

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 2 september 2019

Ik heb op dit moment een stadsfiets met 8 versnellingen maar merk dat ik met de lange afstanden  die ik nu fiets dat dit niet de beste  fiets is hiervoor. Nu twijfel ik of een hybride fiets met meer versnellingen de beste oplossing is of toch eerder een elektrische fiets.

Ik fiets voor mn plezier maar mn vriend fietst altijd veel sneller waardoor plezier er beetje vanaf gaat
Ik woon in het heuvelland, bergop valt me soms zwaar. Ik ben pas 25 dus wil eigenlijk wel nog conditie opbouwen met fietsen. 

Antwoord van Frank

Antwoord van Frank

ANWB Expert

U vindt een stadsfiets met 8 versnellingen niet ideaal voor het fietsen van langere afstanden in heuvelachtig gebied. Een hybride fiets zou al een verbetering zijn, omdat deze vaak wat lichter is, wat lichter loopt en schakelt. Het aantal versnellingen is mooi meegenomen, maar je moet toch zelf trappen.

Een elektrische fiets met acht versnellingen en middenmotor zal ook al een stuk makkelijker gaan. Of nog beter een sportieve hybride fiets met elektrische aandrijving. Om conditie op te doen kun je natuurlijk zelf de mate van ondersteuning bepalen.

De keuze blijft natuurlijk heel persoonlijk. Maak vooral een goede proefrit. Voor een idee wat er te koop is kunt u op onze website kijken.