Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

storend slepend geluid van een ion middenmotor op mijn Sparta fiets

Vraag gesteld door genius op 6 augustus 2018

mijn Sparta heeft een ion middenmotor die tot en met de 5e versnelling een irritant slepend geluid maakt. De fietsemaker zegt dat het zo hoort maar het lawaai is echt veel te hard.

Antwoord van Frank

Antwoord van Frank

ANWB Expert

U vindt dat de middenmotor van uw Sparta Ion te veel lawaai maakt.

Om te beoordelen wie er gelijk heeft stel ik voor dat u een proefrit gaat maken op een gelijkwaardige fiets en te luisteren of het abnormaal is, of dat het een eigenschap van het product betreft.

Op onze site ziet u een stappenplan Klachten na aankoop van een auto , maar dat kunt u ook voor de e-bike hanteren.***

Reactie van deleon:

Het is misschien geen antwoord maar...in de aanloop naar de aankoop van een nieuwe e-bike, ben ik eerst begonnen met proefrijden op verschillende fietsen met een middenmotor. 3 Verschillende merken met Shimano steps en Bafang motor. Helaas konden geen van de drie mij overtuigen. Allereerst toch (ja toch!) vanwege de geluiden die ze maakten en verder 'onrust' in de motor af en toe bij het schakelen. So far voor de middenmotor (want ja, die zou het moeten zijn). Toen terug naar proefritten op fietsen met een voormotor en die vond ik veel stiller en schakelen onmerkbaar. Komende van een e-bike met een voormotor (ook stil), is het voor mij nu toch weer eentje geworden met een voormotor. Die met een middenmotor hebben mij niet overtuigd. Vond ze geen van drie prettig fietsen. Wie er wel bij zweert, wens ik verder veel fietsplezier. Nogmaals sorry, geen antwoord maar wel een ervaring / mening.