Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Fietsaccu’s naar Italie

Vraag gesteld door ChrisK op 21 november 2017

Volgend jaar willen we (electrisch) gaan fietsen in Italie. We gaan inclusief fietsen met het vliegtuig. Heen naar Verona en terug via Rome. Echter de fietsaccu’s mogen niet mee in het vliegtuig en ook bijvoorbeeld DHL wil ze niet vervoeren. Weet iemand hoe wij de accu’s wel in Italie krijgen?

Antwoord van Lisette

Antwoord van Lisette

ANWB Expert

U gaat volgend jaar naar Italië. U gaat met het vliegtuig met uw elektrische fietsen als bagage. Omdat de fietsaccu's niet mee kunnen in het vliegtuig, wilt u weten hoe u de fietsaccu's dan wel in Italië krijgt.

Helaas heb ik geen kant en klare oplossing voor u. U kunt overwegen om in plaats van met het vliegtuig met de trein te gaan of misschien kunt u een ander vervoerbedrijf bereid vinden de fietsaccu's in Italië af te leveren. Twee sites waar u kunt informeren naar de vervoersmogelijkheden van de accu's: http://www.fiets-vervoer.nl en https://travel-light.nl/Fiets.php

Wellicht zijn er mensen in uw vrienden- of kennissenkring die met de auto naar Italië gaan en de accu's voor u willen meenemen.

Ten slotte zou u ook nog eens bij de luchtvaartmaatschappij kunnen informeren of en hoe het toch mogelijk zou zijn om de fietsaccu's mee te nemen.