Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Opel Combo een goede koop?

Vraag gesteld door F. v.d. Maat op 18 april 2024

Ik wil de volgende auto kopen:

https://www.europe-vans.com/occasion/opel-combo-1-3-cdti-96pk-e6-l2h1-edition-airco-inrichting-11-2017-37938834

Zijn er volgens U bekende problemen met deze auto, bv. motorisch, roetfilter, distributie, etc. Graag uw analyse, want ik wil de auto aanschaffen. Bij voorbaat dank voor de moeite.

M.v.g. Freek vd Maat

Merk: Opel
Type: Corsa
Bouwjaar: 2018
Brandstof: diesel Cdti 1.3
Motorvermogen: 97 PK

Antwoord van Pieter

Antwoord van Pieter

ANWB Expert

U wilt een Opel Combo aanschaffen en vraagt of hier kwaaltjes van bekend zijn.

Onze service richt zich vooral op personenauto’s voor particulier gebruik, deze Opel Combo voldoet hier niet aan waardoor de informatie wellicht niet compleet is. De auto heeft meer overeenkomsten met de Fiat Doblò waar hij op gebaseerd is dan met de Corsa uit deze periode en hier is wel het een en ander over bekend.

Deze auto’s maken gebruik van de 1.3 JTD motor die weleens problemen heeft met de distributieketting. Deze gaat bijgeluiden dan maken en er bestaat kans op vervolgschade, het advies is dan ook om deze ketting te laten inspecteren voor aanschaf.

Ook zijn deze motoren gevoelig voor interne vervuiling. Deze vervuiling ontstaat vooral wanneer er rustig en in stedelijk gebied gebruik gemaakt wordt van de auto, wanneer deze voornamelijk is gebruikt voor grote afstanden op de snelweg is er vaak veel minder last van interne vervuiling. 

Dit vervuilen geldt ook voor het roetfilter; wanneer de auto regelmatig gebruikt is voor flinke afstanden gaat zo'n roetfilter heel lang mee, echter wanneer de auto vrijwel alleen voor stedelijk gebruik is ingezet zal het roetfilter weinig tot niet regenereren en veroudert hierdoor snel.
Een aankoopkeuring is dus zeker aan te bevelen. Vooral omdat genoemde mankementen kunnen zorgen voor flinke uitgaven maar tijdens een aankoopkeuring goed vast te stellen zijn.