Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Actieradius van EV

Vraag gesteld door A. Rovers op 5 maart 2024

Hallo
Vlgs mijn instructieboekje en andere info zou de actieradius van mijn Opel Corsa e ca 350 km moeten zijn echter bij volledige lading geeft hij Max 305 aan. Hoe kan ik mijn auto volledig opladen tot 350 km? BVD gr Ad Rovers

Merk: Opel
Type: Corsa E
Bouwjaar: 2021
Brandstof: E

Antwoord van Pieter

Antwoord van Pieter

ANWB Expert

U vraagt hoe het kan dat de auto aangeeft dat er maximaal 305 kilometer gereden kan worden op een volle accu. Volgens de handleiding kan er 350 kilometer op een volle accu gereden worden.

De 350 kilometer die u leest in de handleiding betreft het maximaal te behalen aantal kilometers, dit is een theoretisch bereik. In de praktijk zal de auto minder ver komen, dat zien we helaas ook bij auto’s voorzien van een benzinemotor. De berekening op het dashboard laat de te verwachten actieradius zien, dit is gebaseerd op het energieverbruik in het verleden. Zo zijn buitentemperatuur en uw rijgedrag van grote invloed op het verbruik, en zodoende ook op de te verachten actieradius. U zult zien dat bij een gunstig rijgedrag ook het aantal te behalen kilometers zal oplopen, in de toekomst.

Helaas is de te verwachten actieradius altijd kleiner dan de fabrieksopgave, zie u bijvoorbeeld de getallen die wij benoemen in ons programma ANWB test en specificaties. Dan wijkt de 305 maar weinig af van de te verwachten actieradius.

Leest u hier ook meer over op onze site bijvoorbeeld: actieradius van EV in de kou