Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Aansluiten accu trainer/druppelaar

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 6 maart 2024

De accu van mijn auto is vanwege de stalling leeg. Ik wil deze aansluiten op een battery trainer/druppelaar, kan dat gewoon direct op de + en - pool, dus zonder de klemmen van de + en - kabel los te halen?
Thanks!
 

Antwoord van Pieter

Antwoord van Pieter

ANWB Expert

U vraagt of het noodzakelijk is om de accukabels los te nemen bij het opladen van de accu.

Wanneer u de accu van de auto van de auto gaat opladen is het niet noodzakelijk om de kabel los te nemen, u kunt de klemmen van de lader direct op de accu aansluiten. Hierbij moet u wel altijd de handleiding van de acculader volgen! Wanneer deze afwijkende aanwijzingen geeft dient u deze te volgen.

Hier wil ik wel bij opmerken dat een accu in geheel ontladen toestand zeer snel veroudert. Dit is ook de reden dat het aangeraden wordt om een accu trainer/druppellader aan te sluiten op de accu van een auto of motorfiets zodra deze de stalling in gaat. Wellicht zal opladen van deze accu niet meer lukken en is vervangen zodoende de enige oplossing, dit zult u pas weten na een aantal uren opladen door middel van de druppellader. Wanneer dit succesvol is verlopen kunt u het beste de conditie van de accu laten controleren zodat u weet of deze nog in goede staat verkeert.

Veel meer over de accu (Accu uitgelegd: vervangen, kopen, werking en kosten | ANWB) kunt u vinden op onze pagina hier over.