Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Aanschaf Focus met 200.000km?

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 10 maart 2024

Goeiedag,

momenteel ben ik op zoek naar een auto voor zakelijk gebruik, ik zal veel lange km's gaan rijden op de snelweg en af en toe stad.
Nu heb ik een Ford Focus wagon 1.0 EcoBoost 125 pk uit 2018 op het oog, 200.000 gereden voor een leuke prijs.
is het verstandig om een Ford te kopen met zoveel gereden km's? (hij is goed onderhouden om de 30k een beurt gehad). ik zal per jaar gemiddeld zo'n 10 a 15k gaan rijden, en er zeker 5 jaar mee willen rijden.

Of is het beter om een Focus te kiezen met minder gereden km's? Ik zal ook redelijk wat spullen vervoeren en vroeg me ook af of de auto dat makkelijk aan kan met een 3 cilinder. Of is een oudere Focus met en 4 cilinder (1.5 of 1.6) een betere optie?

ik hoor het graag, en alvast bedankt voor uw hulp

Groet,
Marco

Merk: ford
Type: focus
Bouwjaar: 2018
Brandstof: Benzine
Motorvermogen: 125

Antwoord van Pieter

Antwoord van Pieter

ANWB Expert

U vraagt om te helpen bij een keuze te maken bij een aanschaf van een gebruikte auto.

Over het algemeen gaat een auto met benzinemotor zo’n 10 jaar of 200.000 km probleemloos mee. Wanneer een auto ouder wordt of veel kilometers maakt is de kans op versleten onderdelen wel heel erg groot. En dan doel ik niet alleen motorisch maar bijvoorbeeld delen van het onderstel, de versnellingsbak, de climate control, het interieur of bijvoorbeeld onderdelen als turbo en brandstofpomp.

Moderne technieken waarbij downsizing een belangrijke rol speelt hebben intussen wel een duidelijke ontwikkeling doorgemaakt en we zien geen reden om daar een negatief advies voor af te geven.
Wanneer u de auto flink gaat gebruiken en deze moet voornamelijk betrouwbaar zijn kunt u het beste een jonge occasion aanschaffen met veel minder kilometers dan de 200.000 die de auto heeft die u nu op het oog heeft. Maar een moderne Ford Focus is zeker een auto met een betrouwbare reputatie. Ziet u ook de occasiontest.