Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

1.2 Puretech, problemen opgelost?

Vraag gesteld door F. van Houtert op 12 maart 2024

Goedendag,
Ik overweeg een Opel Crossland te kopen van bouwjaar 2020 a 2021. Nu weet ik dat de oude Crossland problemen hebben met het dichtslippen van het oliezeef door de distributieriem in het carter. Mijn vraag is dan nu ook, hoe zit het bij de nieuwe modellen van de Crossland, zijn deze ook daar nog gevoelig voor of hebben deze modellen/motoren ook problemen?

Mvgr,
Freddy van Houtert

Merk: Opel
Type: Crossland
Bouwjaar: 2020
Brandstof: benzine

Antwoord van Pieter

Antwoord van Pieter

ANWB Expert

U overweegt een Opel Crossland aan te schaffen maar u bent gewaarschuwd voor de problemen die kunnen ontstaan door gebruik van de toegepaste distributieriem.

We hebben regelmatig contact gehad met de importeur Stellantis en hoewel er vanaf 2019 een andere interval voorgeschreven is, met betrekking tot deze riem, hebben we nooit de bevestiging gekregen dat de problemen hierna definitief opgelost zijn. We krijgen zelfs nog regelmatig vragen over deze motoren, ook van latere bouwjaren, helaas.
Pas de jongste generatie PureTech motoren, gecombineerd met hybride aandrijving, is voorzien van een andere interne aandrijving. De riem is hierbij vervangen door een ketting wat een duurzamere oplossing lijkt. Maar deze constructie is pas vanaf eind 2023 toegepast.
Veel meer informatie over de bekende zwakheden van de Puretech motoren kunt u lezen op onze pagina: problemen PureTech motoren.