Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Regenwater in Cuore

Vraag gesteld door S. Smulders op 10 februari 2024

Water bij bijrijdersstoel, onder de bekleding.
Paravaan afvoer is open, dat hebben we al gecontroleerd.

Maar bij een regenbui, staat er opnieuw water bij de bijrijdersstoel,  waar kan dit vandaan komen?

Bekleding etc ligt nu los en omhoog, om het enigzins droog te houden.

Merk: Daihatsu
Type: Cuore

Antwoord van Pieter

Antwoord van Pieter

ANWB Expert

U vraagt waar het water vandaan kan komen wat bij een flinke regenbui zorgt voor een plas onder de bijrijdersstoel.

Diagnose

Het lastige van een lekkage is dat water zich altijd op het laagste punt verzamelt, ongeacht waardoor het naar binnen komt. Vaak zijn er van deze intreding niet zo eenvoudig sporen te zien. In veel gevallen is een niet goed uitvoerde (schade) reparatie in het verleden de oorzaak van een dergelijke waterlekkage. Vaak zorgt een niet 100% sluitende afdichting van de portierubbers voor waterintreding, ook kan water naar binnen komen via de portierbekleding zelf, ten slotte is meer dan eens de verlijmde voorruit de veroorzaker van de lekkage.

Het is echt noodzaak om de oorzaak te laten vaststellen door de garage, hier kan door middel van detectievloeistof opgespoord worden hoe de vloeistof naar binnen kan kruipen.

Reparatie

Wanneer de oorzaak duidelijk is kan de garage een oplossing met u bespreken. Wellicht moet de portiebekleding gedemonteerd worden waarna de afdichting weer hersteld kan worden. Lastiger is een lekkage van de voorruit. De ruit zal dan gedemonteerd moeten worden (de ruit zal dit niet overleven) waarna deze opnieuw verlijmd zal moeten worden. Dit is dan een behoorlijk kostbare repartie.

Soms is het vinden van de oorzaak echt een flinke toer! Ziet u ook een vraag hierover van lid op ons platform: waterlekkage in de auto.