Naar artikel

Waterlekkage in de auto

Vraag gesteld door op 14 april 2022

wij hebben water op de vloer bij gas/rem pedalen bestuurderskant na regen .We kunnen binnen niets vochtigs ontdekken bij de deuren  Verstopping ergens ?
Een garage naar gekeken . Probleem komt steeds terug .

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert


U ontdekt water op de vloer in de buurt van de pedalen. De garage heeft geen oorzaak kunnen vinden.

Regenwater of koelvloeistof

Misschien dat uw garage wel heeft kunnen vaststellen of dit mogelijk regenwater is óf koelvloeistof. In die buurt zit immers achter het dashboard ook het kachelhuis met koelwaterslangen en kachelradiateur. Daar kan ook een lekkage ontstaan maar moet het onderscheid tussen regen- en koelwater wel door uw garage makkelijk te maken zijn. Bovendien moet het koelwaterniveau op den duur óók duidelijk te laag zijn en voor problemen zorgen. Vandaar mijn vermoeden dat het regenwater betreft.

Waterafvoer verstopt

De meeste lekkages van achter het dashboard ontstaan vanuit de paravaan. Dat is een regenwater opvangbak onder de voorruit waar de ventilator van de kachel z'n buitenlucht vandaan haalt. Soms kan deze waterafvoer verstopt raken, en loopt het waterniveau zodanig op dat dit uiteindelijk in het interieur terecht komt. Dit is de meest herkenbare bron voor deze klachten en zou bij de dealer/garage bekend moeten zijn. Maar misschien kunt u dit als mogelijke oorzaak nog opperen bij uw garage.