Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Olielampje knippert nog steeds rood na olie is ververst en onderhoudsindicator is gereset

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 20 februari 2024

Na ongeveer een klein kwartiertje rijden begint het olie lampje rood te knipperen met piep singaal. dat gaat dan na een paar seconden weer weg en dan weer terug.
Volgens internet betekend dat dan de olie ververst moet worden en heb ik dit zelf gedaan. Met een tutorial op youtube hoe ik de onderhoud indicator kon resetten en dat kon met de knop op het dashboard ( VW Polo 2002)

Hierbij heb ik ook de alle filters vervangen en nieuwe boegies erin gedaan.

Echter blijft nog steeds voorkomen dat na een kwartiertje het olie lampje weer begint te knipperen.  kan dit een sensorfout zijn en moet ik die vervangen?

Ook een ander probleem is dat ook na een kwartiertje rijden ongeveer het stationair niet hellemaal meer goed is als ik afrem voor een rotonde bijvoorbeeld. hij schommelt dan onder de 750 en dan er boven en dan weer eronder en dan 750.
het kan zo zijn dat die dan zelfs onder de 500 of 400 neerkomt of tot afslaan toe.

Hopelijk weet iemand er iets me en alvast bedankt bij voorbaat

Merk: Volkswagen
Type: Polo
Bouwjaar: 2002
Brandstof: Benzine
Motorvermogen: 75

Antwoord van Pieter

Antwoord van Pieter

ANWB Expert

Bij uw Polo gaat soms het rode olielampje knipperen, u vraagt wat de oorzaak kan zijn.

Het rode olielampje geeft aan dat er iets mis is met de oliedruk. Dit kan inderdaad veroorzaakt worden door een defecte oliedruksensor maar het is ook goed mogelijk dat de oliedruk echt te laag is na een kwartiertje rijden. Het advies is dan ook om de oliedruk te laten meten door de garage. Aan de hand van deze meting kan vastgesteld worden of vervangen van de sensor zal helpen. Natuurlijk kunt u ook de gewoon oliedruksensor vervangen waarna hopelijk de storing verdwenen is, dit is alleen niet te voorspellen.
Het andere probleem, niet op het juiste toerental komen bij gas los laten, zal waarschijnlijk veroorzaakt worden door een vervuild gasklephuis. Het advies is dan ook om deze te (laten) reinigen. Wellicht kunt u dit zelf. We geven aan hoe dit in zijn werk gaat op onze pagina ANWB gasklephuis.