Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Film op voorruit Volvo XC60

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 14 februari 2024

Het is een zonwerende voorruit met headup display. Bij het rijden zie je, bij de proefrit niet opgevallen, een soort film op of in de voorruit. Het zicht is niet scherp. De auto's voor je en de tegenliggers met licht aan veroorzaken een heel licht trillend bewegend beeld net als je ziet op een warm wegdek. Je wordt er moe van. De garagehouder zegt dat dit bekend is bij deze ruiten. Kan mij dat niet voorstellen. Zeker bij een Volvo met zo’n hoog veiligheidsniveau.
Wat kan hier aan de hand zijn? Fout in de ruit?
Ik hoor graag.
Alvast bedankt.
Met vriendelijke groet
Arno Mewissen

Merk: Volvo
Type: XC 60
Bouwjaar: 2021
Brandstof: Hybride
Motorvermogen: 345

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U heeft de omschreven klacht omtrent het zicht door de voorruit van uw Volvo. U vraagt wat er aan de hand zou kunnen zijn.

Ik ken het verschijnsel niet en is uw klacht specifiek voor deze auto de enige die ik ben tegengekomen. Ik weet niet of de voorruit van de originele leverancier is of dat er misschien een ander exemplaar in is gegaan. Maar voor zover ik weet bent u de enige met deze klacht en zou het exemplarisch kunnen zijn.

In dat geval is een overeenkomstige XC60 als referentie zinvol om daar het zicht door de voorruit eens nader van te bekijken. Zo werkt het vaak in de praktijk om het onderscheid te kunnen maken of het een producteigenschap is óf toch een gebrek. Dan weet u meer. Maar ik herken niet de uitspraak van de garage dat dit bekend is bij deze Volvo ruiten. Dan zou u denk ik toch een van de vele klagende moeten zijn, en dat is zeker niet het geval.

Mochten andere lezers dit toch óók herkennen, dan horen we dat graag. Dat sterkt misschien de reden om daar wat meer aandacht voor te vragen.