Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

3e keer lampje motormanagement aan

Vraag gesteld door P. van Zwieten op 4 januari 2024

Motormanagement lampje gaat steeds aan. 2x uitgelezen bij dealer, zonder resultaat. Nu inmiddels al vele maanden opnieuw aan zonder problemen. Uitstoot bij apk ook ok. Opnieuw afspraak voor de zekerheid voor diagnose (opnieuw) bij volvodealer (offerte € 210 !). Is er een andere oplossing?

Merk: Volvo
Type: Xc60
Bouwjaar: 2017
Brandstof: Diesel

Antwoord van Pieter

Antwoord van Pieter

ANWB Expert

U vraagt wat u kunt doen nu alweer het motorlampje brandt van uw Volvo.

Wanneer het controlelampje van het motormanagement brandt is er een foutcode opgeslagen in het geheugen van de motor. De auto produceert (of produceerde tijdelijk) meer schadelijke uitlaatgassen dan overeengekomen is bij de typegoedkeuring. Waarschijnlijk voldoen de uitlaatgassen nog wel aan de norm die de APK stelt maar deze is heel globaal, deze norm is tenslotte voor enorm veel auto’s toepasbaar. Of de opgeslagen fout de voorgaande keren overeen kwam met de huidige fout kan alleen de garage vaststellen.

De dealer dient een goede diagnose te stellen waarna ongetwijfeld een reparatieadvies volgt. Alleen na reparatie zal de storing afdoende/definitief verholpen zijn. Een overzicht van waarschuwingslampjes en de actie die u dient te ondernemen geven we op onze site.