Naar artikel

Trilling in stuur Volvo C40 EV

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 7 november 2023

ik heb een trilling op het stuur tijdens het rijden
nu is er een nieuwe airbag geplaatst en dan is het opgelost zegt de garage !  vandaag weer gereden en het is nog aanwezig wel iets minder maar toch.
kan dit een reden zijn van de trilling ?  de rest is al uitgesloten banden velgen enz enz

Merk: volvo
Type: C40
Bouwjaar: 2023
Brandstof: elec

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

Uw nieuwe elektrische Volvo C40 heeft trillingen in het stuur. Uw dealer heeft een nieuwe airbag geplaatst maar de trilling blijft in mindere mate nog altijd aanwezig.

Ik kom wel meerder opmerkingen tegen van andere (X)C40 bezitters. Het lijkt dus wel een vaker voorkomend verschijnsel te zijn dat mogelijk ook afgedaan zou kunnen worden al een producteigenschap. In deze rijtest lees ik een soortgelijke opmerking dat verweten wordt aan de gemonteerde all seasonbanden. Maar in uw geval zijn banden en velgen als oorzaak inmiddels al uitgesloten, en kan het misschien weleens een euvel zijn dat niet als zodanig erkend wordt, maar beschouwd wordt als producteigenschap.

Een hele concrete oorzaak heb ik niet kunnen achterhalen maar misschien dat u uw dealer wat meer kunt forceren tot een oplossing, wanneer blijkt dat een overeenkomstige C40 dit verschijnsel niet heeft. Dus misschien dat na het vervangen van de airbag en verder onderzoek, de dealer gaat melden dat deze trilling product conform is en geen gebrek. Dan helpt het om gezamenlijk met een identieke C40 te rijden als referentie. Heeft die auto deze trilling niet, dan is er sprake van een gebrek en dan moet het opgelost worden.

Ik verwijs u nog naar ons Stappenplan klachten na aankoop wanneer er geen bevredigende oplossing wordt aangedragen. En misschien dat andere bezitters hun ervaringen kunnen delen wat en óf er wel een oplossing is. U lijkt toch niet de enige te zijn.