Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Transpondersleutel Up!

Vraag gesteld door J. Theunisz op 19 december 2023

Is het mogelijk een reeds gebruikte transpondersleutel met afstandsbediening (van een sloopauto) in te laten leren in mijn eigen auto? Zo nee, waarom niet?

Merk: VW
Type: Up!
Bouwjaar: 2016
Brandstof: Benzine

Antwoord van Pieter

Antwoord van Pieter

ANWB Expert

U heeft een vraag over de transpordersleutel van uw VW Up!

Transponder

In de meeste gevallen, ook bij uw auto, is het inleren van een transponder slechts 1x mogelijk. Dit uit het oogpunt van diefstalpreventie, de transponder zorgt tenslotte voor de startonderbreker.

Afstandsbediening

De afstandsbediening daarentegen is vaak wel meerdere keren, en ook op verschillende auto’s, te programmeren. De afstandsbediening is van veel kleinere betekenis wat betreft diefstal preventie. Hierdoor zijn er minder zware beveiligingsprocedures voor opgenomen.

Reservesleutel

Ik denk dat u graag een gebruikte sleutel wilt laten programmeren zodat u een stukje voordeliger uit bent omdat u deze als reservesleutel wilt gebruiken/bewaren. U moet dan ook rekening houden met de sleutelbaard die op maat geslepen zal moeten worden. Een sleutelspecialist kan waarschijnlijk ook een losse nieuwe chip leveren waardoor u de gebruikte sleutel (van de sloop) toch kunt gebruiken. In dat geval hoeven alleen de baard en de chip vernieuwd te worden. 

Meer over de transpondersleutel kunt u lezen op onze site.