Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Slim laden van de plug-in hybride

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 3 november 2023

Wij hebben een plug in Seat Leon van 2020. We laden thuis op via een laadkabel en stopcontact. Is het mogelijk hier een apparaatje tussen te plaatsen zodat er slim geladen wordt, dus op tijden met goedkope tarieven? Of moeten we daarvoor een laadpaal installeren?
 

Antwoord van Pieter

Antwoord van Pieter

ANWB Expert

U wilt bij het laden van uw auto graag gebruik maken van de dynamische tarieven van uw stroom aanbieder en vraagt of het noodzakelijk is hiervoor gebruik te maken van een (slimme) laadpaal.

Om gebruik te kunnen maken van de wisselingen van de prijzen kunt u gebruik maken van onze Slim Laden App. Hierdoor zal de auto worden opgeladen bij de meest gunstige tarieven en hij zal er ook voor zorgen dat de batterijlading maximaal is op het moment dat u gebruik wilt gaan maken van de auto. Hoe het precies in zijn werk gaat kunt u lezen op onze site: hoe werkt slim laden?

Mijn collega’s maken hier ook gebruik van wat u kunt zien in een video op YouTube: Elektrisch op citytrip.

Helaas zijn niet alle auto's zijn helaas compatibel met onze app, de lijst van auto's die we ondersteunen staat hier: welke auto's kunnen slim laden?. De Seat Leon staat hier wel gelukkig wel bij.

Om optimaal te profiteren is een laadpaal aan te raden natuurlijk. Dan kunnen er in korte tijd grote volumes geladen worden, bijvoorbeeld als het tarief een paar uurtjes negatief is. Dit is vooral aan te raden bij een volledige elektrische auto, met een grotere accu uiteraard.