Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Airbag lampje blijft knipperen

Vraag gesteld door J. Francois op 16 december 2023

na vervanging van het interieurfilter blijft het airbaglampje op het instrumentenpaneel  knipperen.het  handschoenenkastje is gedemonteerd en stekker van het airbagslot dat in het kastje zit moest los. daarna alles weer gemonteerd

Merk: nissan
Type: juke 1.6
Bouwjaar: 2012
Brandstof: benzine
Motorvermogen: 117pk

Antwoord van Pieter

Antwoord van Pieter

ANWB Expert

U vraag wat u kunt doen om het knipperen van het airbaglampje te laten stoppen.

Opgeslagen storing

In veel gevallen zal een storing aan de airbag worden opgeslagen in het geheugen van de boordcomputer, bijvoorbeeld wanneer er tijdelijk een stekker van de airbag is losgenomen. Deze storing wordt weergegeven door het knipperen van het indicatielampje van de airbag. De storing kan dan alleen worden gewist door middel van de juiste apparatuur. De storing kan worden uitgelezen, indien deze van tijdelijke aard was kan deze worden gewist. Bezoekt u hiervoor uw garage of dealer.

Accu los koppelen

In het vervolg is het advies om de accu los te nemen voordat er een stekker van een airbag of gordelspanner wordt losgenomen. Wanneer het systeem spanningsvrij is zal er ook geen storing worden gedetecteerd.

Op onze site geven we een overzicht van verschillende waarschuwingslampjes en adviezen wat te doen wanneer deze branden: waarschuwingslampje in de auto.