Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Accu van elektrische auto testen

Vraag gesteld door N. Heideman op 23 november 2023

Beste Expert,

Ik wil graag een occasion Hyundai Kona EV kopen. Voordat ik overga tot koop wil ik graag de batterij laten testen. Hoe kan ik dat het beste aanpakken?

Met vriendelijke groet

Merk: hyundai
Type: kona ev
Bouwjaar: 2018-2020
Brandstof: electrisch
Motorvermogen: 204pk (150 kW)

Antwoord van Pieter

Antwoord van Pieter

ANWB Expert

U wilt de hoogspanningsaccu laten testen voordat u een elektrische auto koopt en vraagt hoe dat kan.

Uit de ervaringen die er intussen zijn met elektrische auto’s blijkt dat de hoogspanningsaccu eigenlijk heel zelden defect raakt. Ziet u onze pagina hierover accu van een elektrische auto. Echter is het in sommige gevallen wel verstandig om de conditie van de accu te laten testen voordat u tot aankoop overgaat. Er zijn verschillende manieren om dit aan te pakken;

U kunt de verkoper vragen of hij de accu wil laten testen door een extern bedrijf zoals bijvoorbeeld: Aviloo, deze test kunt u bestellen en de garage kan dan deze test uitvoeren. Vervolgens ontvangt u de testresultaten.

U kunt de auto ook aanbieden bij een onafhankelijk bedrijf welke gespecialiseerd is in onderhoud van elektrische auto’s zoals Moobi. Waarschijnlijk bieden zij ook een vergelijkbare test aan.

Op dit moment bestaan er nog geen vaste protocollen waaraan een dergelijke test moet voldoen. Gevolg is dat de uitslagen ook onderling kunnen verschillen. De ANWB heeft goede ervaringen met de Premium test van Aviloo, deze raden we dan ook aan.