Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Vallen injectoren onder garantie?

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 27 september 2023

Ik heb een maand geleden een auto gekocht. Ik heb 3 maanden garantie. Als de auto stationair staat, dan trilt de motor. Ik ben naar een monteur geweest ( in overleg met de verkoper ) en zij hebben bobines vervangen. Echter houdt het probleem nog steeds aan. Een monteur van de ANWB is langskomen om te kijken wat het probleem kon zijn, aangezien de motor begon te haperen/trillen. Hij gaf aan dat het misschien aan de injectoren ligt.

Nu wil ik weten of het evt vervangen van de injectoren onder de garantieperiode valt.

Merk: Bmw
Bouwjaar: 2009

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

U heeft een gebruikte auto gekocht met 3 maanden garantie. Vermoedelijk moeten de injectoren vervangen worden. U vraagt of injectoren onder garantie vallen.

Dat valt of staat met de garantievoorwaarden. Deze kunt u opvragen bij de verkoper van de auto. In geval van Bovag garantie vallen injectoren onder garantie. Ik vermoed dat het hier niet om Bovag garantie gaat omdat de garantietermijn langer is dan 3 maanden. Meer over garantie leest u op anwb.nl 

Ik merk ook op dat er kennelijk geen sluitende diagnose aan de auto is gesteld. De vervanging van de bobines lijkt gebaseerd op een vermoeden omdat na vervanging de klacht niet was opgelost. Een collega Wegenwacht gaf aan dat het misschien aan de injectoren ligt. Dat is best aannemelijk, maar voordat men deze vervangt zou ik eerst op zoek gaan naar 100% zekerheid van de oorzaak. Het zou jammer zijn als de klacht na vervanging van de injectoren wederom niet opgelost is.