Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Kan ik zelf de accu van een PHEV testen?

Vraag gesteld door A. Smit op 9 augustus 2023

Ik ben op zoek naar een auto en kwam daarbij een Mercedes C350 e tegen. Nu vroeg ik mij af, waar moet ik op letten bij de aankoop van een hybride auto? Hoe controleer ik de accu prestaties tijdens een proefrit.
De vraag is niet specifiek voor deze Mercedes, maar ook voor bijvoorbeeld een Volkswagen Passat gte en gebruikte hybride auto’s in het algemeen.

Merk: Mercedes Benz
Type: C320 e
Bouwjaar: 2015
Brandstof: Hybride benzine
Motorvermogen: 279

Antwoord van Pieter

Antwoord van Pieter

ANWB Expert

U vraagt hoe u de accu van een plug-in hybride kunt testen tijdens een proefrit.

Intussen kunnen we wel vaststellen dat de accu van geheel elektrische auto’s maar ook hybrides eigenlijk lang meegaan. Deze gaan echt heel zelden defect, zie ook onze pagina: Dit moet je weten van de accu van een elektrische auto. Hierbij wil ik wel aangeven dat we sporadisch wel klachten hebben ontvangen over de accu die gebruikt is in de Mercedes C350 e en E350 e. Met name auto’s met een heel hoge kilometerstand die dan vaak ook later in Nederland gekomen zijn verdienen extra aandacht.

U kunt zelf tijdens een proefrit nauwelijks de staat van een accu beoordelen, alhoewel u bij een auto met een betrekkelijk kleine accu natuurlijk wel kunt kijken hoe ver u kunt komen.  De staat van de accu kunt u wel door een specialist laten controleren bijvoorbeeld door: Aviloo en Dekra. Het advies is om dit uiteraard voor aankoop te laten doen.