Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Aviloo via ANWB?

Vraag gesteld door A. Pol op 17 september 2023

Een gebruikte EV kopen is een zeker risico, omdat je niet kunt vertrouwen op de State of Health (SoH) van de accu die het battery management system je geeft. Nu is er Aviloo dat een onafhankelijke tester uit heeft gebracht. Zou het een idee kunnen zijn dat ANWB deze onafhankelijke tester voor leden beschikbaar maakt? Ik zie het zo voor me: je haalt een Aviloo tester op bij een van jullie winkels, sluit hem aan op de OBD poort van je EV, rijdt de batterij leeg van 100 tot onder de 10% en brengt de Aviloo tester terug naar de winkel. Enkele dagen later ontvang je dan een onafhankelijk en dus betrouwbaarder rapport over de status van de accu. Ook erg handig voor bij de verkoop van je EV.

Antwoord van Pieter

Antwoord van Pieter

ANWB Expert

U stelt voor de ANWB de accudegradatietest van Aviloo aanbiedt.

Wij staan helemaal achter de test van Aviloo. We hebben zelfs een onderzoek gedaan naar verschillende aanbieders van dit soort testen en zijn tot de conclusie gekomen dat de SoH bepalen echt het beste gaat door gebruik te maken van de premium batterij test van Aviloo.

Een klein jaar heeft de ANWB de test van Aviloo daarom precies zo aangeboden als in uw voorbeeld: leden konden de set ophalen bij een Wegenwacht service station, hier werd eventueel een kleine toelichting gegeven, na dat de test was uitgevoerd kon deze retour gezonden worden en ontvingen de leden een paar dagen later de resultaten van de test per mail.

In theorie een heel goed systeem, in de praktijk werd hier echter nauwelijks gebruik van gemaakt. Dit is de reden dat de ANWB gestopt is met het aanbieden van deze test. We zijn echter druk doende met het testen van snellere tests, echter deze kunnen we nu nog niet aanbieden. Wellicht is hier meer behoefte aan. 

Wilt u wel gebruik maken van deze test dan kunt u hem zelf bestellen via de site van Aviloo: Aviloo shop

Veel meer over de levensduur en de actieradius van de elektrische auto dan kunt u lezen op onze site.

 

Reacties

A. Pol

Auteur - 21 september 2023

Dank voor het antwoord.
Spijtig dat ANWB al zo snel is gestopt met deze service.
Ik rij nu 3 jaar elektrisch en de behoefte aan een (onafhankelijk) overzicht is er voor mij nu pas. Om meer over de accu te weten te komen héb ik me tot de dealer gericht, maar deze gaf een volstrekt ongeloofwaardig getal af dat tot achter de komma exact dezelfde 90,9% is als 3 jaar en 73.000 km geleden....
ANWB zou kunnen helpen om meer transparantie te bereiken in deze materie. Dus wellicht kunt u uw besluit heroverwegen? En dan iets meer reclame ervoor maken?

Pieter

ANWB Expert - 27 september 2023

Uiteraard wil de ANWB, behalve goede voorlichting, onze leden ook helpen bij de transitie naar elektrische voertuigen. Omdat de test van Aviloo veel tijd kost zijn we op zoek naar een gebruiksvriendelijker alternatief. Zodra we deze hebben gevonden, en die zorgt voor een betrouwbare uitslag is zullen we deze zeker aanbieden.