Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Autoverzekering bij verhuur

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 9 oktober 2023

Ik ben er onlangs achter gekomen dat mijn huidige autoverzekering mij uitsluit van de verzekering, indien ik de auto sporadisch verhuur (bv via Snappcar). Bij alle andere autoverzekeringen die ik heb kunnen bedenken en banderen loop ik tegen dezelfde voorwaarde aan (de auto mag niet verhuurd worden). Snappcar zelf geeft aan dat ik bij  Allianz Direct wel een verzekering zou moeten kunnen afsluiten. Allianz Direct houdt vol dat dat niet mogelij kis. Nou vraag ik mij af hoe al die auto die auto's die op Snappcar te huur staat dan verzekerd zijn. Mijn vermoeden is dat weinig mensen op de hoogte zijn van de voorwaarden die de verzekering stelt. Wat niet weet, wat niet deert ...?

Antwoord van Pieter

Antwoord van Pieter

ANWB Expert

U vraagt zich af of het voldoende bekend is dat een normale autoverzekering niet voldoende is wanneer men de auto aanbiedt voor deelautogebruik.

Wellicht is het niet bij iedereen bekend maar inderdaad is een speciale verzekering noodzakelijk bij deelautogebruik, dit is tenslotte commercieel gebruik waar speciale voorwaarden aan vast zitten. Onder andere Centraal Beheer biedt een dergelijke verzekering aan. We geven hier ook uitleg over op onze site: Autodelen, hoe werkt het?.