Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Autosleutel kwijt

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 19 september 2023

Van mijn fiat 500 ben ik mijn auto sleutel kwijt. Ik las dat de ANWB mijn auto open kan maken. Nu denk ik voor 75 procent te weten dat mijn reservesleutel in het Dashboard laatje ligt. Echter stel dit is niet zo kan mijn auto dan ook weer op slot gezet worden anders staat deze los? Of zijn er andere mogelijkheden hiervoor.

Antwoord van Pieter

Antwoord van Pieter

ANWB Expert

U bent de sleutel van de auto kwijt en vraagt of de wegenwacht uw auto ook weer kan afsluiten indien dit nodig is.

Waarschijnlijk kan de Wegenwacht uw auto ook weer op slot voor u doen, dit is een beetje afhankelijk per auto maar bij uw auto moet het lukken. Hopelijk is de reservesleutel inderdaad aanwezig anders zal het enorm lastig worden om de auto weer rijdend te krijgen. De ANWB kan u hier verder niet bij assisteren.

Lees ook onze pagina hier over: zorg voor een reservesleutel. Natuurlijk geldt dit ook allemaal wanneer u niet op vakantie bent. 

 

Reacties

M. Orun

Auteur - 19 april 2024

Auto sleutel kwijt nergens kunnen vinden

Pieter

ANWB Expert - 23 april 2024

Wanneer de contactsleutel ontbreekt is het vrijwel onmogelijk om de auto toch te starten. Sinds 1998 zijn auto’s voorzien van een transpondersysteem; een startonderbreker. De auto controleert bij elke startpoging of de juiste chip in de sleutel aanwezig is, wordt de chip niet herkend dan is starten niet mogelijk. Zie ook; mijn auto herkent de sleutel niet.

Het zal waarschijnlijk noodzakelijk zijn om de auto naar de garage te laten transporteren. De garage kan een nieuwe sleutel bestellen waarna deze door middel van computerapparatuur kan worden geprogrammeerd. Zoekt u in de documentatie van de auto of er gegevens van de originele sleutel te vinden zijn, dit maakt het bestellen en programmeren van de nieuwe sleutel eenvoudiger (dus ook minder kostbaar).

De Wegenwacht organiseert een dergelijk transport naar de garage bij verlies van alle sleutels niet. Neemt u dus contact op met uw eigen garage, wellicht kunnen ze ter plekke de sleutel programmeren maar waarschijnlijk moet de auto naar de garage gebracht worden.