Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Welke huurauto hebben we nodig?

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 24 juni 2023

Deze zomer gaan wij twee weken rondtrekken door Noord-Macedonie met een huurauto. Nu is onze vraag wat voor auto wij minimaal nodig hebben om goed door het land (en de bergen) te kunnen rijden.

Is het voldoende om een Economy - Standard - Categorie BB auto te huren (zoals een Opel Corsa of Renault Clio) of is het verstandiger om een Compact - Standard - Categorie DB auto te huren (zoals een Skoda Rapid of een Renault Fluence)?

Antwoord van Pieter

Antwoord van Pieter

ANWB Expert

U vraagt wel categorie auto noodzakelijk is om mee op pad te gaan in Noord-Macedonië.

De genoemde voorbeelden zijn allemaal geschikt om deze reis mee te beleven. Beide categorieën kunnen goed overweg met de snelweg er naartoe of met de wegen en bergen ter plekke. Belangrijk is vooral dat u er voor zorgt dat tijdens het rijden de motor voldoende toeren blijft maken. Dus wanneer de auto moeite heeft met versnellen is het verstandig om terug te schakelen, bij een hoger toerental zal de motor beter presteren.
Uiteraard hebben we veel meer tips op onze site: Rijden in de bergen.

De verschillen tussen de categorie BB en DB zijn voornamelijk van praktische aard. Een grotere auto biedt vaak meer comfort en u kunt uiteraard meer meenemen.