Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Remmen trillen opnieuw

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 26 juni 2023

Wegens trillingen aan het stuur heb ik nu al voor de tweede keer de remschijven+blokken vervangen in twee jaar tijd!
Eerste keer ABS remschijven+blokken gebruikt. Alles  goed schoongemaakt bij de montage.  De wielbouten aangedraaid volgens specificaties. daarna circa 300kms rustig gereden en geremd.  De eerste 15.000 kms remde de auto  goed, daarna begon te trillen en werd steeds erger.
Dus heb ik weer nieuw schijfremmen +blokken van Brembo gekocht en gemonteerd, na 10.000 kms begint weer te trillen bij het remmen.
Beging nu te denken dat misschien een andere oorzaak zou kunnen zijn?
De auto heeft 470.000kms gelopen maar verder nog goed.
Heeft iemand een advies of idee wat de oorzaak zou kunnen zijn?
In afwachting van uw reactie

Merk: Volkswagen
Type: Golf 5
Bouwjaar: 2008
Brandstof: diesel
Motorvermogen: 105

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

Na twee sets remschijven en remblokken trillen de remmen wederom. U vraagt wat de oorzaak zou kunnen zijn.

Misschien dat een rem soms blijft hangen waardoor de schijf overmatig warm wordt en bij afkoeling vervolgens krom trekt. Een hete remschijf kan door een plotselinge afkoeling (diepe plas) ook spontaan krom trekken. Maar er valt niet altijd een hele concrete oorzaak aan te geven, en lijkt in korte tijd dit incident geen toeval en is er wellicht een voorafgaande oorzaak voor.

Ik hoop dat andere lezers misschien ook op basis van merk en type auto met een aanvullende tip kunnen komen. Want het is wel gissen naar een oorzaak. Misschien dat twee nieuwe naven nog een slimme extra investering kan zijn, om zeker te zijn van een schijf die daadwerkelijk op een rechte naaf wordt gemonteerd. Maar het is bij een herhaaldelijk trillende remschijf erg lastig om een concrete oorzaak te vinden. U bent al overgegaan op een andere leverancier van remschijven en wellicht blokken. Dat kan soms immers ook de oplossing zijn. Maar naast het bovenstaande heb ik niet de gouden tip. Hopelijk dat een bezoeker van dit platform een belangrijke aanwijzing heeft.