Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Corsa automaat stottert bij optrekken

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 30 mei 2023

 ik heb een vraag over mijn Opel Corsa (automaat)heb sinds een tijdje last van stotteren bij weg rijden hij is vorige week al bij garage geweest koppeling set laten vervangen omdat ze daar dachten dat het daaraan lag nou begint hij het weer te doen bij de Opel garage hebben ze geen idee verder wat het kan zijn de bobine en bougies zijn ook al vervangen hij doet het echt alleen als je stil gestaan hebt  en wilt wegrijden tijdens het rijden zelf heb ik geen last weten jullie misschien wat het kan zijn

Merk: Opel
Type: Corsa
Bouwjaar: 2014
Brandstof: Benzine
Motorvermogen: 63.00 KW Cilinderinhoud 1229 cm3

Antwoord van Pieter

Antwoord van Pieter

ANWB Expert

U vraagt wat de oorzaak kan zijn van het stotteren van uw Corsa

Schakelrobot

Uw Opel heeft een conventionele koppeling die door een robot bediend wordt. Hierdoor hoort wegrijden en schakelen te verlopen zoals een ervaren berijder optrekt en schakelt. Het zou kunnen dat de koppelingsplaat nu goed is maar de schakelrobot versleten is, dit komt helaas wel vaker voor. Er zijn specialisten die zich bekwaam hebben gemaakt in reparatie van deze actuatoren. Ziet u bijvoorbeeld: absstuurapparaten.nl.

Proefrit

Ik adviseer u om samen met de monteur een proefrit te maken waarbij u het stotteren demonstreert. Zo kan de monteur met zekerheid vaststellen of dit stotteren veroorzaakt wordt door de koppeling of door een probleem met de motor. Dit laatste zou ook kunnen maar dan is er een verdere diagnose noodzakelijk om vast te stellen waarom de motor niet goed presteert.

Dit stotteren kan bijvoorbeeld veroorzaakt worden door vervuiling van het gasklephuis of niet optimaal werken van de EGR-klep. De onderdelen leggen we uit in ons Onderdelen ABC.