Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Welke accu hoort in de auto?

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 12 april 2023

Ik heb telkens problemen met de accu telkens geven ze me een andere ah en nu wil ik zelf er een kopen maar wil weten wat kan (afgezien van afmetingen natuurlijk) 12volt weet ik heb nu 55ah was eerst hoger maar is ook lager geweest  dan staat er 500a maar daar weet ik niks vanaf mag dat ongestraft hoger zijn of lager?

Merk: ford
Type: focus mk2 2.0 wagon
Bouwjaar: 2009
Brandstof: benzine
Motorvermogen: 150

Antwoord van Pieter

Antwoord van Pieter

ANWB Expert

U vraagt welke accu u kunt plaatsen in uw Ford.

Capaciteiten

Voor uw auto worden verschillende capaciteiten van de accu voorgeschreven. Deze variëren tussen 52Ah, 520A en 74 Ah, 750A.
Een grotere accu is lang niet altijd beter; een accu heeft een langere levensduur wanneer deze altijd volledig geladen wordt. Om een grotere accu vol te krijgen is het noodzakelijk om regelmatig een flinke afstand af te leggen. Rijdt u dus voornamelijk korte stukjes dan adviseren we een kleine accu, binnen de toleranties uiteraard.

Advies

Wanneer u vaak een lege accu heeft zou ik u adviseren om de lekstroom te laten controleren. Het verbruik in rust mag maximaal 0.04 ampere bedragen. Wellicht is deze aanwezig en heeft u hierdoor veelvuldig problemen met de accu.
Meer weten?