Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Vervangingstermijn distributieriem 1.2 Pure Tech

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 8 maart 2023

Wanneer vervangen

Merk: Citroën c4
Brandstof: Ja
 

Antwoord van Annemieke

Antwoord van Annemieke

ANWB Expert

U heeft een Citroën c4. U wilt graag weten wanneer de distributieriem vervangen moet worden.

Vervangen

Voor uw auto (op basis van het door u gegeven kenteken) geldt dat de riem vervangen moet worden bij 175000 km of 10 jaar. Het gaat om wat het eerste wordt bereikt. In verband met het feit dat deze specifieke riem nogal eens voor problemen zorgt in verband met slijtage wordt nu het advies gegeven om de riem bij 100000 of 6 jaar preventief te vervangen. Als de riem inderdaad slijtage vertoond kan dit namelijk ook schade tot gevolg hebben aan andere onderdelen. 

Aanspreker van dealer

Als koper mocht u bij aankoop ervan uitgaan dat de riem 175000 km of 10 jaar mee zou gaan. Als u de riem eerder moet vervangen wordt u eerder met de kosten voor vervanging geconfronteerd. Voor deze kosten kunt u de verkoper aanspreken. Aangezien het de riem zelf is die voor deze problemen zorgt mag u van de dealer een forse tegemoetkoming in de kosten verwachten. Voor eventuele gevolgschade aan andere onderdelen is de dealer volledig aan te spreken.

Aangezien wij hier veel vragen over krijgen geven wij uitgebreide informatie op onze website: 'Problemen puretech motoren'