Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Registratienummer aanvraag Franse milieusticker

Vraag gesteld door F. van der Starre op 28 april 2023

goedemorgen, waar kan ik mijn registratienummer vinden voor het aanvragen van een milieu sticker voor onze reis door Frankrijk.
Voertuig
Registratienummer
Het zou iets moeten zijn van: AA-111-AA of 11 AAA 11
Wie kan mij helpen.
Ik heb een golf sportvan van 2016
 

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U vraagt waar u het registratienummer kunt vinden voor het aanvragen van de Franse milieusticker.
De gevraagde Numéro d'immatriculation of in het NL Registratie nummer, is héél simpel gewoon het kentekennummer van de betreffende auto. Het getoonde voorbeeld is slechts hoe u de cijfer-letter combinatie moet invoeren.

 

Reacties:

R. van der Zee

Auteur - 11 mei 2024

Ik zit hier ook op te worstelen, dit formulier is een topprodukt van laten we het iedereen zo moeilijk mogelijk maken. Want bij brandstof is ook weer niet duidelijk wat al die codes inhouden. Overal staat tunnel voor, wat is dat? Waar vind ik het registratienummer? Blijkbaar moet ik ergens 2 verschillende documenten vinden, ik heb de eerste 4 getallen gekregen toen ik de auto kocht en daarna de andere 5 getallen. Kan dat niet gewoon een nummer op een document zijn? Ik kan het niet.

Jos

ANWB Expert - 13 mei 2024

Ik begrijp dat het lastig is maar de sticker wordt toch ook héél vaak aangevraagd. Het zou toch eigenlijk moeten lukken zo. Maar misschien dat deze instructie Hulp bij het aanvragen van de Franse milieusticker (milieustickervoorfrankrijk.nl) u verder helpt. Het registratienummer is simpelweg het kenteken van de auto en het serienummer betreft het chassis of VIN-nummer dat op de kentekencard staat vermeld. Dat heeft niks te maken met die codes die u heeft gekregen bij aanschaf. Maar de instructie werkt mogelijk verhelderend wat er precies gevraagd wordt en waar te vinden.

F. van der Starre

Auteur - 2 mei 2023

Goedenavond Jos, vr dank voor je antwoord.
Echter, welke combinatie ik ook doe, hij pakt hem niet.
Mijn kenteken is X-XXX-XX. Hij wil vóór de eerste H nog een letter. Wanneer ik de tussen streepjes weglaat lukt het ook niet. Ook niet wanneer ik XX-XX-XX en/of ook zonder streepjes.
Wellicht nog andere mogelijkheden?

Hoor graag van jE

Jos

ANWB Expert - 5 mei 2023

Vermoedelijk vult u dit in op de pagina voor Frans gekentekende auto's. Op die pagina staat ook dóór te klikken wanneer het géén Frans gekentekende auto betreft. Zie het onderstaande dat boven het invulschermpje van het kenteken staat. Klikt u verder, dan lukt het wel en moet u ook aangeven dat de auto in Nederland is geregistreerd.

Véhicule immatriculé en France

Votre véhicule n'est pas immatriculé en France ? Cliquez ici