Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Koppeling grijpt hoog aan

Vraag gesteld door R. Verhagen op 25 april 2023

mijn koppelings pedaal grijpt hoog aan kan hem niet bedienen met mijn hak op de vloer kan dit nog gesteld worden bij dit model auto heeft 64000km op de teller

Merk: peugeot
Type: 108
Bouwjaar: 2018
Brandstof: benz

Antwoord van Pieter

Antwoord van Pieter

ANWB Expert

U vraagt of het mogelijk is de koppeling af te stellen waardoor deze niet zo hoog aangrijpt.

Afstellen

De bediening van de koppeling geschiet bij deze auto per conventionele koppelingskabel. Dit betekent dat de koppeling niet zelf stellend is en dat deze dus handmatig afgesteld kan worden.

Slijtage

Elke garage kan de koppeling bij uw auto afstellen echter ben ik bang dat na het afstellen blijkt dat de koppeling blijft slippen. De kans is erg groot dat de koppelingsplaat aan vervanging toe is, echter zekerheid hierover is pas te geven nadat deze is afgesteld. Bezoekt u hiervoor de garage.

Meer weten?

 

Reacties

R. Verhagen

4 juli 2023

kan het zijn dat het koppelings pedaal na het vernieuwen van koppelingsplaat en drukgroep opnieuw afgesteld moet worden in garantie zou dit vervangen zijn plaat en drukgroep en lager omdat de koppeling zwaar ging en vrij hoog aangreep na vervanging van het geheel zat de koppeling laag en greep vlot aan nu na zo,n 600km gereden te hebben zit de koppeling weer vrij hoog ?? zou het geheel wel vervangen zijn ??? of is het gewoon dat dat eventueel nagesteld moet en kan worden ?

Pieter

ANWB Expert - 6 juli 2023
Het is niet gebruikelijk dat de koppeling zo snel naar vervangen afgesteld moet worden. Mijn advies is daarom ook om de garage te bezoeken die de reparatie heeft uitgevoerd. Wellicht is afstellen de oplossing maar er kan natuurlijk ook sprake zijn van een defect onderdeel. U kunt dit het beste bespreken met de garage die de koppeling vervangen heeft, hij kan ook een reparatie uitvoeren onder garantie indien dit van toepassing is.
Ik wil u graag wijzen op ons stappenplan onderhoud en reparatie