Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Betrouwbaarheid V50

Vraag gesteld door op 9 januari 2023

Hoe betrouwbaar is de auto en hoe zijn de onderhoudskosten in vergelijking met andere automerken.

Merk: Volvo
Type: v50
Bouwjaar: 2005
Brandstof: benzine
Motorvermogen: 125

Antwoord van Pieter

Antwoord van Pieter

ANWB Expert

 

U overweegt de aanschaf van een gebruikte Volvo en vraagt het staat met de betrouwbaarheid en de te verwachten onderhoudskosten.

Volvo V50

De Volvo V50 is het lifestyle broertje van de S40. Het is een zeer gewilde occasion vooral doordat het uiterlijk eigenlijk niemand voor de been stoot.
Wat wel opvalt is dat het geen probleemloze auto is, het imago van robuuste Volvo maakt hij maar ten dele waar. We hebben een occasiontest op onze site staan waar u goed de plussen en de minnen kunt zien. Op dezelfde site bieden we ook de mogelijkheid om de te verwachten autokosten uit te rekenen.
Eigenlijk is deze auto een prima keus maar de auto die u gaat aanschaffen is wel bijna 18 jaar oud waarbij het onderhoudsverleden erg belangrijk is. Ik hoop dat deze inzichtelijk is dankzij facturen of een compleet ingevuld onderhoudsboekje. Is dit niet het geval dan raden wij een aankoopkeuring zeer aan.

 

Reacties

R. Tervoort

Auteur - 8 januari 2024

Welke aankoop Volvo V50 verstandiger?, de 1.6 bezinemotor of de 2.0 benzinemotor.
Wij zijn rustige rijders en hoeven niet perse in 3 sec. naar 100 km p/u.
Het gaat ons om de betrouwbaarheid, 1.6 (101 pk-74kw) of een 2.0 motor (beide 4 cilinders)

Pieter

ANWB Expert - 11 januari 2023

Van zowel de 1.6 als de 2.0 benzinemotor zijn bij ons geen opvallende kwaaltjes bekend; het zijn beide motoren die al lange tijd meelopen. Uiteraard is onderhoud een heel belangrijk punt, zo heeft de 1.6 een distributieriem die volgens voorschrift vervangen dient te worden.
Motorisch is er op deze twee motoren niet veel aan te merken. Wel is het wat betreft elektronica niet echt de meest betrouwbare auto maar ook dat iets wat gelukkig lang niet alle eigenaren treft.
Ik denk dat u mijn antwoord op ons forum al gelezen heeft.


Een aankoopkeuring kan al heel veel schelen en is vooral aan te bevelen wanneer u de auto niet met BOVAG garantie aanschaft.