Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Welke sneeuwkettingen?

Vraag gesteld door M. van Appel op 15 december 2022

Welke sneeuwkettingen zijn er voor mijn Michelin 225/50/R19 te koop

 

Antwoord van Pieter

Antwoord van Pieter

ANWB Expert

 

U zoekt sneeuwkettingen die passen op uw banden met de maat 225/50R19

Voor deze bandenmaat zijn onder andere de Pewag servostart X RSC 890 X beschikbaar.
Sneeuwkettingen dienen altijd op de aangedreven wielen gemonteerd te worden. Heel erg belangrijk is dat u ook de instructies zoals deze door de autofabrikant worden opgegeven respecteert. De instructies staan altijd in de handleiding van de auto. Bij sommige velgen of bandenmaten is het niet toegestaan om sneeuwkettingen te monteren. In zulke gevallen bent u genoodzaakt om andere velgen of een andere bandenmaat te monteren.

Meer over sneeuwkettingen kunt u nalezen op onze site.

 

Reacties

 

M. van Appel

Auteur - 19 december 2022

Mooi om te lezen dat je wat gevonden hebt maar sneeuwkettingen van bijna €600 vind ik wat overdreven. Dus zijn er nog andere opties voor een normale prijs te verkrijgen ?

Pieter

ANWB Expert - 19 december 2022

Pewag is het enige betrouwbare merk dat sneeuwkettingen levert in deze maat. Wellicht zijn er alternatieven verkrijgbaar maar hiervan durf ik de betrouwbaarheid niet te garanderen.

Misschien is het een alternatief om voor de winterbanden een andere bandenmaat aan te schaffen waarvoor wel sneeuwkettingen verkrijgbaar zijn tegen een normalere prijs. We adviseren wel altijd om een bandenmaat te monteren die de autofabrikant voorschrijft. Vaak zijn deze maten opgegeven in het instructieboekje van uw auto bij het hoofdstuk dat de bandenspanning opgeeft.
Een betrouwbaar hulpmiddel om passende sneeuwkettingen te vinden is: Pewag sneeuwkettingconfigurator.