Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Richtingaanwijzers geven soms verkeerd aan

Vraag gesteld door op 28 december 2022

Een maand geleden werd mijn Golf gecheckt door een ANWB monteur behorende bij het plaatsen van een smart driver unit in de auto. Tijdens de eerste rit na deze check merkte halverwege de rit op de snelweg dat de knipperlichten niet juist werkten. Gaf ik richting aan naar rechts dan gaf het knipperlicht richting aan naar links. Gaf ik richting aan naar rechts dan gebeurde er niets. Toen contact gehad met ANWB centrale. Na opnieuw startten van de motor deed alles het weer. Daarna hebben de knipperlichten weer normaal gewerkt. Tot tweede kerstdag  tijdens weer op snelweg het zelfde probleem op dook. Richting aan geven naar rechts werd richting aan geven naar links.Richting aangeven naar rechts, geen reactie van het knipperlicht. Alarmlichten werkten wel. Daarna thuis de motor van de auto een paar keer aan- en uit gezet. Of dit de oplossing was weet ik niet, maar daarna werkten de knipperlichten weer.
Binnenkort moet ik een lange rit maken voor vakantie, ik ben bang dat dit probleem weer naar voren komt. Wat zou de oplossing kunnen zijn?

Mijn zwager had het over slijtage van het metalen wieltje waar de knipperlicht hendel aan verbonden is. Het slijpsel zou soms kortsluiting maken.

Merk: Volkswagen
Type: Golf 5 29-TT-TK
Bouwjaar: 2007
Brandstof: Diesel

Antwoord van Pieter

Antwoord van Pieter

ANWB Expert

 

Bij uw Golf weigeren de richtingaanwijzers soms en u vraagt wat u hier aan kunt doen.

Slijtage

De kans is erg groot dat er slijtage is opgetreden aan het inwendige van de richtingaanwijzerselector (de hendel aan het stuur). Misschien is deze hendel te reinigen, er kan stof en slijpsel in zitten wat wellicht door de garage schoon te maken is. Indien de garage hier geen oplossing in ziet blijft vervangen de enige mogelijkheid.

Advies

Ik adviseer hiermee zeker de garage te bezoeken voordat u met de auto op vakantie gaat om problemen op reis voor te zijn. Helaas kan smart driver u hier dan net niet mee helpen.