Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Onderhoud Suzuki

Vraag gesteld door A. de Bruijn op 1 januari 2023

Mijn auto heeft ongeveer 130.000 km gelopen. Ik krijg tegenstrijdige informatie over vervangen distributie ketting. Mijn koppelingsplaten en drukgroep moeten worden vervangen. Wat zijn ongeveer de kosten en is dat de moeitevwaard?

Merk: Suzuki swift 2011
Type: 64-pbl-3
Bouwjaar: -1-1 2011
Brandstof: Benzine
Motorvermogen: ?

Antwoord van Pieter

Antwoord van Pieter

ANWB Expert

 

U vraagt welke kosten er aan zitten te komen bij uw Swift en of de auto dit wel waard is.

Distributieketting

Uw Suzuki is voorzien van een onderhoudsarme distributieketting. Dit betekent dat hij in principe een autoleven mee gaat en hij niet preventief vervangen wordt. Deze ketting is alleen aan vervanging toe wanneer deze bijgeluiden produceert of voor motorstoringen zorgt. Is er aanleiding om de ketting te vervangen?

Dagwaarde

De dagwaarde van de auto zal rond de €4500,- liggen. Dit is een grove schatting van mij, om een meer secure waarde te bepalen kunt u gebruik maken van onze koerslijst.
Wanneer de koppelingsplaat en de drukgroep vervangen moet worden is dit vooral een arbeidsintensieve klus; het uurloon van de garage bepaalt voor een groot deel de kosten. Het vervangen van de complete koppeling zal ongeveer 4-5 uur in beslag nemen. Aan onderdelen bent u naar verwachten rond de €250,- kwijt. Ik denk een totaal bedrag van ongeveer €800,-

Dat is de auto dubbel en dwars waard.